Форум за цветя. Можете да получите всякакви съвети за отглеждането на цветя. Енциклопедия цветя - форум


   РАЗМЯНА НА ЦВЕТЯ 

Големи кактуси

200.00 лева
от kateto0404

билка

6.00 лева
от Румяна Горанова

Калатея

6.00 лева
от Румяна Горанова

Дифенбахия

20.00 лева
от Румяна Горанова

Мушки

5.00 лева
от Румяна Горанова

Ендрише

4.00 лева
от Румяна Горанова

кактус

6.00 лева
от Румяна Горанова

Бенджамин

12.00 лева
от Румяна Горанова

Столетник

15.00 лева
от Румяна Горанова

Китайска роза

15.00 лева
от Румяна Горанова

ПАЧА ТРЕВА-POLIGONUM AVICULARE

раздел билки

ПАЧА ТРЕВА-POLIGONUM AVICULARE

Мнениеот ROSSE » 30 Яну 2011, 10:49

Дали има човек ,който не е виждал този плевел?-дори в градска среда -той е навдякъде около нас.
Изображение
Пачата трева също е билка.В химичния си състав има дъбилни вещества,витамин С,провитамин А и други съставки.
В народната медицина се използва като кръвоспиращо и пикочогонно средство,при наличието на камъни в жлъчката,болка и язва в стомаха и червата ,при белодробна туберкулоза .
А в градината с райграс не е желан гост-разпростира своите дълги клонки далеч от корена,който е централен и много дълбок. Клонките се стелят по земята и се вкореняват.Така че, аз гледам да унищожавам младите растения о време-по лесно се отскубват :(
Salut,c`est encore moi! Salut, comment tu vas?
Аватар
ROSSE
Средно цветенце
 
Мнения: 466
Регистриран на: 24 Ное 2009, 14:00

Re: ПАЧА ТРЕВА-POLIGONUM AVICULARE

Мнениеот zamakat » 31 Яну 2011, 13:53

Е, този път вие ме изненадахте, и при мен е пълно с тази досада, обаче не знаех, че така се казва,дори че и тя е билка. Сега като се замислям ,тя била много щедра майката природа към нас. А туй чудо като има вит. С , как ли се ползва.Колко незнайни работи има.Ама много интересно ми стана от скоро с тези бурени - билки. Колко малко знаем за тях , а те могат да ни свършат такава огромна работа, по пътя към здравето.Но много малко хора се замислят да го търсят не в лекарствата, а в храната и в билките, и то преди да е станало късно.
Последна промяна zamakat на 31 Яну 2011, 16:32, променена общо 1 път
Аватар
zamakat
Експерт
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 29 Ное 2008, 21:39

Re: ПАЧА ТРЕВА-POLIGONUM AVICULARE

Мнениеот ROSSE » 31 Яну 2011, 15:49

Съгласна съм с теб Ани! Към билките прибягваме когато сме се отровили вече от химията в нашите лекарства! Аз например посягам най-напред към лекарствата-защото имат бърз ефект, а и не обичам дълго да се влача болна. :l
Билкотерапията е мудна, защото полезните съставки са в малки количества.Лечението става с натрупване,което изисква време за нужния ефект, а ние живеем в забързано време-не можем да чакаме или по-скоро не искаме :?
В нашата малка Родина има много билки-за всякакви болки!Но не всички са безобидни!
Предлагам: когато решите да провеждате сами билкотерапия-непременно проучете билката,която ще ползвате,или се допитайте до мнението на личния си лекар,Дозирането е много важно.
Заради някакви си пет капки от ALOE VERA, лежах в терапията на системи цели двадесет часа-ни жива ни умряла. :(
Така че-питайте,четете,търсете съвет преди да се самолекувате :-da
Salut,c`est encore moi! Salut, comment tu vas?
Аватар
ROSSE
Средно цветенце
 
Мнения: 466
Регистриран на: 24 Ное 2009, 14:00

Re: ПАЧА ТРЕВА-POLIGONUM AVICULARE

Мнениеот zamakat » 31 Яну 2011, 17:46

Това е така, но аз имах в предвид да се храним така, че да не се стига изобщо до болест. Загуби ли се здравето, трудно се връща назад , и лечението по природен начин изисква много време, упоритост, знание, воля,търпение и вяра в успеха. Ние минахме по този път и все още вървим,но не е невъзможно. Сега вярвам в казаното от Хипократ-НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.
Хипократ - Атина IV век пр.н.е
Макар, че лекарите се кълнат в Хипократовата клетва, виждаме сега какво става със съвременната медицина -имам в предвид алопатията.
Здравето на човек е в ръцете му, пушене, пиене и нездравесловно хранене, накрая като резултат- развалени и изтощени бъбреци, черен и бял дроб, и други вътр. органи.После отиваме на лекар и си мислим, че той ще ни изпише хапчета и като ги изпием набързо ще се излекуваме. Няма такива хапчета . Няма и резервни органи,поне за сега. Не вярвам в хапчетата, дори от грип, не могат да те излекуват, на следващия месец на следващата грипна вълна, си пак болен.А има начин да живееш живот без болести,Много лекари и хора са писали за това. Има и такива алтернативни медицини и начини на лекуване, които връщат организма като цяло към здраве. Мога да ви посоча една от многото книги:Живот без болести на Петър Димков , ученик на Петър Дънов.
Така че , живейте и се хранете така, че да не се разболявате. Използвайте билките и природната храна, за да не се разболявате, а ако се случи ,тогава с много внимание и знание и рутина. Росито е права, тогава трябва да се търси компетентен съвет, но се съмнявам, че личния лекар е компетентен по билките, те обикновено са общо практикуващи лекари.Тук не искам да обиждам лекарите, нито пък да слагам всички под един знаменател.Срещала съм всякакви, в живота си.Знаете във всяка професия е така.
Така че дадено ни от бога едно чудесно тяло, той ни е дал необходимата храна, за да живее дълго и здраво,. Яжте неговата храна, а не изкуствената храна, от фабриките на човека, в лъскавите опаковки, с оцветители и консерванти, макар че това е вече много трудно да се намери такава в условията на цивилизацията и големия град.Успех
Аватар
zamakat
Експерт
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 29 Ное 2008, 21:39



Подобни теми


Назад към БИЛКИ

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 0 регистрирани


cron