Моята практика е следната: Семената засявам средата на януари в малък съд/стара тенджера например/.Когато станат за пикиране,а това е около 10 март, пикирам в кофички от кисело мляко по едно коренче в кофичка.
Средата на месец април посаждам на постоянно място-естествено покривам с малка оранжерия ,която предпазва растенията до 6-7 май.През деня откривам,така се закаляват и много бързо набират сила.
След 10 юни, започвам да обикалям доматите и да се радвам на розовите плодове,а към 20 юни откъсвам вече червени доматки! Ако знаете ,колко са вкусни първите-собствено произведени...
Така произвеждам двайсеттина корена, които изпреварват с две седмици плододаването на другите домати
Това е! От две години пробвам по същия начин и с пипер, който изпреварва с месец нормално произведения разсад!