Здравейте и поздравления за хубавата тема.Мога гордо да се похваля че съм бог
на гъбите или поне тези който растат по нашия край,а те са доста
С моя мъж се занимаваме с манатарките от 9 години(тоест от както сме заедно)изкупували сме и рижика,но за съжаление с всяка година цените на гъбите в сурово ,а и в сухо състояние
падат.Просто така да се каже се бъзикат с цените,а манатарката е деликатес например в Италия и чужденците дават луди пари за нея.Преди време бях чула че за 100 гр. манатарка дават 300 евро,но сега незнам как е.Наближава им сезона и ще сме на линия
само дъждове и слънце да има.В нашите гори растат доста от манатарките,има рижинки,челядинки,булка гъба,сърнела,масловка която пак е към вид манатарки,горски и ливаден пачикрак,горска и ливадна печурка и още други който ние не берем но се ядат
Без манатарки не сме останали,това е закон за нас имаме винаги в сухо или прясно състояние когато им е сезона.Повечето пъти ги берем за да ги продаваме,но оставаме винаги малко и за нас.
Миналата година беше 7 лв. за килограм първо качество(сурово състояние),да видим тази колко ще е.
А аз да си призная най я обичам панирана с галета и то от всички качества само 3 защото има повече "месо".....
Мога да пиша романи на тая тема ама спирам чеее.........и аз огладнях