Форум за цветя. Можете да получите всякакви съвети за отглеждането на цветя. Енциклопедия цветя - форум


   РАЗМЯНА НА ЦВЕТЯ 

Големи кактуси

200.00 лева
от kateto0404

билка

6.00 лева
от Румяна Горанова

Калатея

6.00 лева
от Румяна Горанова

Дифенбахия

20.00 лева
от Румяна Горанова

Мушки

5.00 лева
от Румяна Горанова

Ендрише

4.00 лева
от Румяна Горанова

кактус

6.00 лева
от Румяна Горанова

Бенджамин

12.00 лева
от Румяна Горанова

Столетник

15.00 лева
от Румяна Горанова

Китайска роза

15.00 лева
от Румяна Горанова

Вигна (Vigna)

раздел лиановидни

Re: Вигна (Vigna)

Мнениеот Майкъл » 17 Яну 2009, 17:11

marchela написа:Миналото лято се точих-точих да дойда и накрая нищо не направих,но това лято съм решила вече 100% че ще дойда дори смятам да ти спретна и една изненадка :D :-D

обаче става дума да дойдеш в Пловдив а не в Несебър както си мислиш :) :) :)
Аватар
Майкъл
Малко цвете
 
Мнения: 18
Регистриран на: 17 Яну 2009, 14:56
Местоположение: Несебър

Re: Вигна (Vigna)

Мнениеот sisi » 09 Май 2009, 23:27

Strict написа:Всъщност тази лиана е декоративен боб.
Лесен за отглеждане без претенции за особеностти на почвата
иска постоянно поливане и шарена сянка.
Размножава се със семена и резници които се вкореняват за около десетина дни
но през лятото при температура над 20 градуса.
Цъфти от края на пролетта до късна есен.
Изображение

здрасти имаш ли някое семенце че направо се влюбих
Аватар
sisi
Малко цвете
 
Мнения: 17
Регистриран на: 09 Май 2009, 08:59
Местоположение: Нова Загора

Re: Вигна (Vigna)

Мнениеот Алпина » 10 Май 2009, 20:49

Освен декоративната версия на вигната, има зеленчукова такава. Ще трябва да поровя за латинското име на видовете. Едната вигна е позната под името аспержов боб, консумира се зелена като зелен боб, шушулките са много дълги - достигат до 60 см. Има и още една вигна, която се отглежда за зрял боб и в миналото е била доста разпространена под името папуда. Бобът е малко безвкусен сам по себе си и трябва като лещата да се готви с доста подправки и съпътстващи зеленчуци. Увира бързо, без да се разварява, което го прави подходящ за салати. Смята се за най-лесносмилаемата бобова култура, в сравнение с всички останали. Познат е в Санданско и Петричко, където и днес се отглежда и използва за храна. Доста по-топлолюбив е от останалите бобови и в Софийско дава слаба реколта поради по-късата вегетация.
Аватар
Алпина
Експерт
 
Мнения: 57
Регистриран на: 11 Яну 2009, 13:24

Предишна

Назад към ЛИАНОВИДНИ

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 0 регистрирани


cron