Re: Как да отстраним праха по листата на цветята?
Публикувано на: 07 Мар 2009, 13:19
Най-добрият чалъм е да си ги имаме в нашия форум, ако не затрудняваме админа разбира се. Иначе - ще ти кажа на скайпа .
Форум за цветя. Можете да получите всякакви съвети за отглеждането на цветя. Енциклопедия цветя - форум
http://forum.cvetq.info/
tancheto86 написа:Това с бирата и аз съм го правила за фикусите и филодендрона също и за монстерата.Найстина ефектът е чудесен.
Незнам някой дали е чувал,но кръвта е страшно полезна за поливане на растения.Било то животинска или човешка
Ей ся отивам да убия комшийте и запуквам да поливам с прясна кръв
zamakat написа:За кръвта и аз знам и когато в ресторанта мием дробчета, сърца или чистим риба събирам водата и я поливам на цветята
svetlozelen написа:zamakat написа:За кръвта и аз знам и когато в ресторанта мием дробчета, сърца или чистим риба събирам водата и я поливам на цветята
Вероятно става въпрос за тор,известен като Сушена кръв.
Сушената кръв (кръвно брашно) е органичен азотен тор, който заради своя състав, много бързо образува и трансформира микроорганизмите. Този тор е много практичен и предпочитан, тъй като има мигновено действие. Може да бъде смесван с вода - 10 гр./л. При разлагането на органичните вещества в почвата, се отделя специфична неприятна миризма, заради което се използва основно за външни бонсаи.
Азотен състав - 14%
svetlozelen написа:
zamakat написа:
За кръвта и аз знам и когато в ресторанта мием дробчета, сърца или чистим риба събирам водата и я поливам на цветята
Вероятно става въпрос за тор,известен като Сушена кръв.
Сушената кръв (кръвно брашно) е органичен азотен тор, който заради своя състав, много бързо образува и трансформира микроорганизмите. Този тор е много практичен и предпочитан, тъй като има мигновено действие. Може да бъде смесван с вода - 10 гр./л. При разлагането на органичните вещества в почвата, се отделя специфична неприятна миризма, заради което се използва основно за външни бонсаи.
Азотен състав - 14%
За тази тор не знам -аз имах в предвид прясната кръв от месото, когато се мие. За това съм чувала и съм го пробвала.